Sider

tirsdag 17. mai 2011

1 ukes "ferie"...

Forrige uke hadde vi en ukes ferie, vi tok med oss barna og masse arbeidslyst og reiste opp på fjellet for å jobbe. Men vi glemte visst å ta med oss fint vær! Vi har vært utrolig heldige med været de gangene vi har vært oppe på hytta hittil, men denne gangen var det litt våtere. Men det kunne vært mye værre!


Mandag startet Ole med å beise forkantbordet ferdig, sette opp takbeslag, rennekroker og takrenner. Med riktig fall, tetthet og det hele så tok det sin tid. Jeg startet med å skru opp overliggere på den ene endeveggen.


Tirsdag begynte Ole å legge shingel på taket, jeg hjalp til litt innimellom når ungene så film eller Sander sov. Torsdag var halve taket ferdig -og vinduene på takløftet var satt inn! Vi jobbet litt på spreng, for til tider så det ut som om himmelen skulle åpne sine sluser!Jeg fortsatte med å panele veggen ferdig, og så ble overliggerne beiset. Så sånn blir resultatet når det blir ferdig.... Med litt mer beis bare!


Men siden dette også var ferien vår -og barna indirekte er med å bestemme framdriften, så avsluttet vi til middagstid hver dag og fikk tid til litt andre ting også. Hedda hadde lært seg å sykle mange meter uten støttehjul de siste ukene, her fikk hun øve på et tomt hyttefelt uten å være redd for biler! Så nå sykler hun helt på egen hånd;0)
Det ble også et par turer til Gol hvor vi koste oss på cafe og onsdag var Hedda på besøk hos tremenningene sine. Det var stor stas -og vanskelig å få henne med hjem igjen...


Vi har hatt rørleggeren innom for å pigge opp et framtidig sluk som var lagt feil i den støpte plata. Det ville ha kommet opp midt i veggen... Befaring av en brønnborring-mann har vi også hatt. Så det ser ut som vi får tilgang på vann en gang i løpet av sommeren. Skal bli deilig å slippe å ta med seg vannet vi bruker!


Hver natt hadde vi besøk av reven som rotet i søpla vår! Det startet i en enslig søppelpose vi satte ut, så ryddet vi det opp i en søppelsekk som neste natt lå utover det hele, så ryddet vi igjen og puttet sekken opp i tilhengeren med litt papp over -men den fant sekken der også og rev det utover... Vi er visstnok litt tunglærte, men nå vet vi at søppel må oppbevares inne! Ja, vi skal bygge oss et fint søppelstativ;0)


Helgen gikk med til å beise litt mer, sette opp vindskier og forkantbord på takløftet, og gjøre det klart for panel. Dette glemte vi å ta bilde av... Jeg ble litt redusert på lørdag med vond hals og feber, så søndag reiste vi hjem rett etter frokost.

Men alt i alt var det en flott uke med familien! Og Ole, det var jo ikke noe vits i å grue seg til legging av shingel??? Du var jo superflink!


Til helgen skal vi igjen opp uten barna, så da blir det litt intensiv jobbing igjen! Følg med;0)

2 kommentarer:

  1. Så flinke dere er, dere har jo kommet langt på kort tid :0) Det blir så fint.

    SvarSlett
  2. Oj - oj her går det jo unna - ser veldig flott ut :-) - gøy å se så mye arbeidsglede også med småbarna med på laget. Lykke til videre!

    SvarSlett