Sider

søndag 7. august 2011

Siste feriedag!

Da var det siste feriedag og Sander har fått vannkopper... Her kommer en liten oppdatering på den siste ferieuka!

Denne ferien har vi jobbet og jobbet, men synes likevel ikke at vi har fått gjort alt det vi tenkte vi skulle fått gjort. Men når vi ser på bildene fra før ferien så har vi virkelig fått en hel del unna!

Siden forrige innlegg har vi fått panelt ferdig saltak og takoppløft og beiset dette. Dette har hengt over oss en stund, men de siste gangene vi har vært oppover har det regnet. Men nå er det endelig gjort!Vi har også lektet ferdig på hemsen og satt opp deleveggene til soverommene til barna.Elektrikeren har gjort seg nesten ferdig, han mangler å få hovedkabelen inn i hytta og måler i utvendig målerskap installert. Det må han ha med seg en fra Hallingdal Kraftnett på. Men her er varmekablene på plass. Det har vi i yttergang og på badet.Torsdag kom også mamma og pappa en tur oppover for å være sammen med oss den siste helga. Veldig koselig med besøk og deilig med litt hjelp;0)

Torsdag skulle det støpes over med avretningsmasse. Vi har litt dårlig erfaring med avretningsmasse, men gikk på med friskt mot. Men det var litt som vi husket, det renner dårlig utover... Vi hadde også for lite støpemasse. Vi fikk støpt gangen og firkanten der peisovnen skal stå. Så fredag morgen før noen av oss andre hadde våknet dro Ole ned til Gol for å kjøpe mer. Heldigvis hadde de ikke mer igjen av den forrige vi hadde brukt, så han kjøpte en som het proff. Og jeg skal si det var andre saker! Den rant jo utover av seg selv!! -Med litt hjelp da... Men vi fikk ikke støpt før idag, for den vi støpte torsdag kveld var ikke stiv før på lørdag, men da var det andre ting vi holdt på med!


Fredag kom rørlegger innom for å legge opp rør. Han hadde glemt å ta med hjørnesluk som vi skulle ha, så vi måtte stenge for dette hjørnet når vi skulle støpe. Vi fikk satt opp sponplatene til badet i hjørnet der dusjen skal være, så kan rørleggeren komme innom i løpet av uka. Problemet var bare at sponplatene lå igjen på hemsen etter at vi hadde brukt de som gulv mens vi isolerte, og i gangen hadde vi støp som overhodet ikke var gangbart... Så da måtte far i huset ut på klatretur! Det gikk bra, og vi fikk ned platene;0)Vi har startet med å panele takene i første etasje. 2 soverom og yttergangen er ferdig panelt og beiset 1 gang. Ble ikke helt fornøyd med hvitfargen -trodde det skulle bli enda litt hvitere, men satser på at det blir bra nok med enda 1 strøk!

Lørdag kveld var det fint vær og vindstille så da grillet vi og spiste ute. Det var veldig koselig, og en flott avslutning på ferien!Neste helg blir det en liten tur oppover. Sander fyller 3 år på søndagen, og det må feires!

1 kommentar:

  1. Du verden her går det unna, dere har virkelig stått på! Kjenner meg godt igjen i alt dere gjør, isolering og støping av gulv osv ... Vi bygget/murte også brannmur bak ovn og peis, en hel vegg fra gulv til tak. Det er gøy å se det vokser og jeg ønsker dere fortsatt lykke til. Straks kan dere nyte og bare kose dere :-) lykke til videre!

    SvarSlett