Sider

søndag 28. august 2011

Klargjøring for peisovn!

Denne helgen var hovedmålet å få alt klart til montering av peisovnen vi har bestilt. Den står nå klar på lager til oss!

Steinpanelen vi brukte på veggen har vi kjøpt på Sigvartsen Steinindusrti i Sandvika. Hadde litt problemer med å finne steinpanel vi likte, men fant det til slutt her og attpåtil til kampanjepris!
Steinene var for brede med to i bredden, så de måtte kappes med vinkelsliper i begge ender. Det hadde vi prøvd ut forrige helg, så vi visste at det ville fungere. Vi var likevel litt spente på hvor lenge det nye diamantbladet til vinkelsliperen ville holde, men det holdt hele veien! Men det støvet noe voldsomt...

Steinene på gulvet er Oppdal bruddskifer. Det var litt av et puslespill å få det sammen. Vi la det utover da vi kjøpte de, og da passet alt så fint sammen... Men vi fant liksom ikke helt ut hvordan det skulle være -og ikke hadde vi tatt bilde av det heller! Men vi fikk det til tilslutt, men det ble litt kapping på de siste steinene. Så ble de limt fast, og søndag ble de fuget og vasket og vasket og vasket... Men vi ble superfornøyd med både veggen og gulvet! Nå er det klart, så nå kan peismontøren bare komme!

Det ble også tid til litt god mat i helgen! Søndag var det, til barnas store glede, egg og bacon til frokost.


Mens jeg puslet, fuget og gnikket på skiferen rakk min bedre halvdel å panele hele gangen! Det ble veldig bra! Da er det bare å ta en endelig avgjørelse på beisfarge -tror det blir skumring fra Tyrilin- og handle med seg opp til neste gang.
Nå blir det noen helger til neste jobbeøkt... Gubben skal en tur over dammen til New York neste helg, og så må jeg jobbe litt igjen. Kanskje har vi peisovn og pipe neste gang vi er oppover??

Tok noen blider av fossen ned til Aurdal på hjemveien i dag, der var det mye vann etter alt regnet i helgen!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar