Sider

søndag 19. februar 2012

Siste jobbehelg før vinterferien!

Første helg alene på hytta etter innflytting. Jeg må si at det er litt vanskeligere å jobbe fra morgen til kveld når man bor inne i hytta... Det var liksom litt annerledes når man sto opp i campingvogna, tok på arbeidstøy og ikke kom tilbake her før ungene skulle i seng. Men det er egentlig helt greit! Det er deilig å bruke hytta, og noe fikk vi da gjort i helgen!

Ole fikk opp sponplater på noen av veggene i badet. Itillegg fjernet han stenderene inn til det tekniske rommet i badet, der vi skal ha varmtvannsbereder, trykktank, pumpe og i starten vannsisterne. For å gjøre det litt enklere har vi bestemt oss for å sette inn 2 skyvedører her (som til skyvedørsgarderobe), det gjør det lett å komme til alle de ulike tingene som blir plassert i det tekniske rommet. (Egentlig hadde vi tenkt å ha en skapdør i 60 cm bredde som inngang til rommet, men da får vi ikke inn en vaskemaskin på sikt...)
Jeg tok igjen fatt med malerkosten og fikk malt 2 strøk på en liten haug med lister. -Så mange som det var plass til på bukkene! Så ble de satt opp og 2 av de store vinduene i stua er nå ferdige! Det ble jammen en stor forskjell -også så utrolig fint! Men det er mange vinduer igjen...

I uken som har gått har jeg vært på Ikea og byttet skuffeinnsatsene til sittebenken. De ble skrudd sammen -ganske mye ekstra jobb var det for dørene var egentlig skapdører. Det måtte borres nye hull til festeanordningen til skuffen, og selvfølgelig kom det ene hullet midt i et stort hull til hengsel... Så vi sagde til noen runde sponskiver som vi limte i hullet og borret hull i etterpå. 2 skuffer er på plass, de 2 siste står klare, men først må det skrus fast dekkplater på hver side av benken -og da må det først borres hull i disse til strømledning, det kommer nemlig stikkontakt på hver ende. Det ene drar det andre med seg, så da tar det ofte litt lenger tid enn man har tenkt. På toppen skal vi ha en hel benkeplate i eik, som vi forhåpentligvis har med neste helg (det som ligger der nå er bare noen restebiter fra benkeplaten på kjøkkenet). Og til slutt en god pute å sitte på og noen gode puter i ryggen. Sitteputen har jeg ikke helt bestemt meg for om jeg skal prøve å sy trekk til selv eller om jeg skal få gjort det hos en møbel-et-eller-annet... Men sånn ser det ut så langt:Barna koser seg på hytta, og det er godt å se! Da vi kom hjem i dag spurte Sander om vi skulle reise på hytta igjen i morgen;0) Men det blir ikke før til fredag! Da blir det vinterferie en hel uke med besøk av først Ulla og Lasse med barn -så er vi kommet til uke 9 med besøk fra Danmark! Vi gleder oss!!!Heng med;0)

1 kommentar:

  1. Så fint med de ferdiglistede vinduene! Og sittebenken blir veldig bra! Jeg sydde trekk på en sittebenk for flere år siden, og utfordringen for meg var å få det fint i sidene. Godt at ungene trives på hytta, sjøl om det blir en del jobbing på dere framover ennå. Jeg følger med! :)

    SvarSlett