Sider

søndag 20. november 2011

En ny milepæl er nådd!

Nok en gang har vi hatt barnepass slik at vi fikk en skikkelig intensiv jobbehelg! Takk til Svigers;0)

Målet mitt denne helgen var å bli ferdig med beisingen nede, og det ble jeg! En ny milepæl er nådd nå når alle rom som skulle beises er klare... Badet står igjen, men det skal males og flislegges. Jeg må si jeg er veldig fornøyd med resultatet. Vi hadde egentlig planer om å blande vår egen farge fra Jotun sine interiørbeiser, men etter tips fra Roger Samdal gikk vi for Tyrilin sin nye interiørbeis. Her fant vi farger vi likte og slapp styret med å blande. Den er også veldig god å jobbe med og panelen blir glatt og fin. Jeg likte best å bruke pensel til å legge på beis med, for så å tørke av overskytende beis med tørkerull. Man får et fint resultat uten noen penselstriper i det hele tatt! Ole fikk panelt ferdig veggen ved siden av peisovnen, vi hentet panelet vi manglet på vei opp på fredag. Det lå utenfor Maxbo på Gol, ferdig pakket med navn på. For en service!!


Mot kjøkken og spisestue:

Gangen mot soverommene:

Vi skulle også starte med å legge gulv i helgen. Og da måtte det ryddes litt plass til dette. Trappa har jo ligget ferdig beiset i stua, nå måtte vi sette den opp for å unngå å flytte rundt på ting hele tiden. Noe av rekkverket trenger en runde til med beisekosten, så det fikk vi ikke satt opp. Ungene har fått beskjed om at det ikke er lov til å gå opp før rekkverket er på plass, så får vi være superstrenge på det!! Trappen tok mindre plass enn vi trodde, samtidig som det ble bedre plass under enn vi trodde. Så dette var bare positivt! Vangene er beiset kalkhvite som taket og trinnene skumring som veggene. Jeg skal også lakke trinnene med gulvlakk slik at beisen holder seg pen. Det ble riktig så fint, synes jeg. Særlig når jeg fikk pyntet opp den mørke gangen med en lykt;0) (Jada Ole, det kommer flere lykter etterhvert!!)
Så var det gulvet som ble prioritert. Vi har nemlig bestilt kjøkken fra Ikea, og det blir levert på hytta på torsdag. Vi synes det var greit å ha noe gulv lagt slik at alle eskene fra Ikea kan settes der til de skal skrus sammen en etter en. Da blir det minst mulig flytting av ting for å få noe gjort... Gulvet er det samme som vi har lagt oppe på hemsen; Dala Floda Hardpine furugulv i fargen Amber. Først la vi fuktsperre oppå betongen, deretter lektet vi med 23x48 lekter på cc 60. Her borrer vi (les: Ole) hull gjennom lekt og ned i betong -med en veldig fin Hilti borrmaskin lånt av Martin, TUSEN TAKK- så slås det ned bolter som holder lektene på plass. Så isolerer vi oppå plasten med 25 mm rockwool. Så legges gulvet og skrus fast i hver lekt. Det er selvbærende siden det er 25 mm tykt, så vi trenger heldigvis ikke å skjøte på lekt, det forenkler jo arbeidet litt! Fint blir det i hvertfall!
Så til slutt ble det beiset taklister for harde livet! Ting må jo bort fra gulvet om vi skal få lagt mer gulv... Et strøk er unnagjort, så får vi ta et til neste gang!


Ole skal tilbake for å ta imot kjøkken, kanskje han får gjort noe i ventetiden??

5 kommentarer:

 1. Det blir jo så fint og flott:) dere er så flinke! Mette:)

  SvarSlett
 2. Bra jobba !!
  Nå begynner ting virkelig å ta form.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger! Det er alltid godt å ta med seg;0) Vi synes også at det virkelig tar form nå, og at det blir akkurat så fint som vi hadde håpet! Nå gleder vi oss veldig til å kunne ta med møbler og flytte inn i hytta vår! Men det er nok en stund til enda... Det er jo snart jul også;0)

  SvarSlett
 4. Hei.
  Hvilken hyttetype bygger dere?
  Og hva er navnet på tyrilin beisen på stua?

  SvarSlett
 5. Kom tilfeldigvis over bloggen deres og ser at vi har lik smak på en del ting som farger osv. Vi skal også bruke Tyrilin Skumring på vegger i stue og gang. Gode tips også om påføring av beis.

  Kan jeg spørre hvilke beis/lakkbeis dere har brukt i taket? Vi vurderer Scanox sin hvite lakkbeis og håper det holder med ett strøk.

  Kan jeg også spørre om bredden på hemsluka deres og trappebredde? Vi skal etterhvert også til med hems og trapp. Her er forresten lenke til bloggen vår: http://gamatun.blogspot.com

  SvarSlett