Sider

torsdag 24. januar 2013

Endelig en etterlengtet oppdatering!!

Det tok jammen litt tid før det kom en opdatering på bloggen... Det kommer nok noe av at ting ikke går så fort lenger, som det gjorde for 1 år siden, og mye av det som blir gjort synes ikke like godt. Men noe har da skjedd! -Og vi har blitt veldig flinke til å kose oss på hytta, uten at noe må gjøres hver gang!

Her kommer en oppdatering, med mange bilder og litt tekst:

Sommerferien startet med ny seng på gjesterommet -og Hedda med skikkelig snekkerbukse så hun kan hjelpe til!
Vi fikk også seng på soverommet, og noen gode ord som følger oss inn i søvnen...Rekkverket til verandaen ble ferdig, og grillingen kunne starte...


Ole hadde bestemt seg for å bygge lekestue til barna i sommer, for det har vi ikke plass til i rekkehus-hagen vår. Vi fikk en lokal graver til å planere ut alle haugene på baksiden av hytta, så nå har vi nesten fotballbane der. Og her ble lekestua plassert! Norsk sommer betyr at bygging ikke bare kan gjøres i sol... Mamma og pappa var på besøk i løpet av ferien, det samme var Trude, Roar og Petter.

Takstolene laget vi også selv, og ungene var flinke til å hjelpe til. -Også Petter som var på besøk!
Ole fikk sin første skade under hyttebyggingen også... Han skjøt seg i fingeren med spikerpistolen! Men det kunne gått mye værre!!


Takstoler kommer på og dekkes med takplater og shingel, resten tettes med Tyvek før den paneles og beises. Selv Hedda beiser, og hun er meget nøye!


Og Sander spiller...


Lekestua blir fin og ganske like hytta utvendig. Inni får den ferdigmalte veggplater i MDF og linoleum på gulvet. Det mangler litt lister og maling av vindu og dør, men det får vi ta til neste år...

Innimellom har vi også kost oss masse! Og siden badet var det neste på lista, ble det bading ute for både barn og voksne... Heldigvis er mor alltid fotografen;0)

En bålpanne har også funnet veien til hytta... Denne fikk Ole i bursdagsgave!


I starten av ferien leverte vi ungene på hytta til Ole's foreldre et par dager, så vi fikk begynt å flislegge badet. Noe ble gjort i ferien, og noe i løpet av høsten. Enda mangler vi å fuge 2 vegger og gulvet inne i dusjen, før vi kan montere dusjdører og vask. Toalett får komme senere, når vi har søkt om renseanlegg...Badet har våtromsplater på veggene, har fiberfilt og smurt med membran i alle skjøter. På gulvet har vi smurt på membran med tannsparkel i 3 omganger. Flisene har vi kjøpt på Norflor, 60x30 cm på vegg og 30x30 cm på gulv, samt mosaikkfliser i 5x5 cm i dusjsone på gulvet og som en remse opp på veggen. Her er noen flere bilder:

I løpet av dugnadshelgen på feltet kom den lokale graveren og rensket opp alle grøftene i veien helt ned til hytta. Den overflødige massen ble dumpet på tomta vår og dratt utover på framsiden av hytta, så da vikk vi litt mer hage der også!
Endelig fant vi lampe til spisestua! Vi er kjempefornøyd med resultatet!Nye stoler til framsiden er også innkjøpt på salg! de fant vi hos Hyttebutikken på Fagernes, og er laget av Canadisk tre som blir sølvgrå og hardere ved å stå ute i all slags vær.


Nå er det vinter, og vi har så smått begynt med hemsen... Bilder kommer, og jeg lover at det ikke skal ta 6 mnd;0)1 kommentar: