Sider

mandag 4. juli 2011

En ny epoke...

Denne helgen har det vært mye trist og vått vær på fjellet, men vi var egentlig ikke så lei oss for det -for da kunne vi med riktig god samvittighet jobbe inne! Og vi kom til en ny epoke; delevegger er på vei opp... Det er fantastisk å ha kommet såpass langt, og jeg må si at det er nå det artige starter -synes jeg da;0)


Litt beisejobb sto igjen til meg, så jeg brukte endel av lørdagen til det. Men nå er (nesten) hele hytta ferdig beiset 1 strøk -mangler fortsatt å panele ferdig takløft og saltak, og dertil beising. Jeg synes det har blitt skikkelig fint, om jeg skal få si det selv, og enda finere blir det med 2 strøk! Det får vente til neste sommer... Så Mikael; da vet du hvor neste års sommerferie går;0)


Mens jeg holdt på ute -mellom bygene- fortsatte Ole å isolere taket mellom 1. etasje og hemsen.
Han var skikkelig flink og veldig fin! Eller hadde jeg fått besøk fra de ytre galakser??Vi var ferdige omtrent samtidig, og fortsatte med å plastre etasjeskillet. Det var godt å være 2, en til å stifte fast plasten, mens den andre holdt rullen med plast. Ole er høyest så han fikk æren av å stifte, mens jeg rullet plast!Vi ryddet unna endel isolasjon, og flyttet litt på det andre vi har inne, før vi bar inn endel av materialene som har ligget ute siden leveringen i mars. Det meste har klart seg helt bra, men noe har blitt litt for fuktig og har fått litt muggangrep. F.eks. stolpene som skal opp ved inngangspartiet! Men med litt tørking nå, sandpapir, sopp og algedreper og 2 strøk beis håper vi de klarer seg?! Fortsatt endel som må ligge ute en stund til, men vi det vi bar inn i dag får nok raskt ben å gå på...


Så var neste steg i gang, oppsetting av delevegger. Vi startet med veggen mellom stue og gang, for her skal vi sette opp gips/litexplate e.l samt skiferpanel i sommerferien. Skiferpanel og skifer til under peisovnen handlet vi før helgen på Sigvartsen Steinindustri hvor det var sommerkampanje på akkurat det vi skulle ha -supert! Men vi kunne jo ikke gi oss med den veggen, så veggen fra yttergang til innergang kom opp, likeså vegg mellom gang og vårt kommende soverom -med bod i mellom. Så nå er vi godt i gang! Og det er utrolig moro å se hvordan ting blir i hytta, man får et helt annet inntrykk når man ser hvor rommene er!

Hedda var ikke helt i slaget i helgen og sovnet på stabelen med alle stenderne...


Neste helg jobber jeg igjen, så nå er det ferien som er neste innspurt. Vi skal innstallere oss 3 uker på fjellet! Men da skal vi også kose oss med litt familiebesøk i Hemsedal, Hakkebakkeskogen i Bjørneparken på Flå og en snarvisitt til Kristiansand hvor vi skal se Sander's store helt Kaptein Sabeltann. Så det blir nok en super ferie! Vi gleder oss;0)

1 kommentar:

  1. hei, ser at dere har fått blåmann/mugg på stokkene. Har hørt at Hydrogenperoksid kan brukes til å bleke disse. Dette må kjøpes på apotek og kan jo vurderes dersom ikke sandpapir og algedreper hjelper.

    SvarSlett