Sider

mandag 6. september 2010

Svelge kameler...


Jeg tror vi med denne helgen friskt i minne må innrømme at vi i løpet av denne byggeperioden må svelge noen kameler! Vi kan jo starte med en samtale vi hadde med han som skal støpe plate for oss. Han skulle lage ringmur, så skulle vi få rørlegger til å legge bunnledninger (evt. gjøre selv) så skulle vi pukke opp inne i ringmuren selv FOR HÅND... Mellom 20 og 30 kubikk med pukk! Mureren lurte på hvor lang ferie vi hadde igjen?! Ja, så svelget vi den kamelen, så skal murern heller bruke polybetong. Da slipper vi å leie inn en entrepenør og kjøpe pukk. Det blir litt dyrere, men skal visst være veldig bra! Du slipper isolasjonsmatter i plata, for betongen er blandet med isoporkuler.

Så var vi oppe på tomta i helgen. Vi skulle legge vannrørene som var lagt ned av tidligere eier på nytt, da de stakk litt for høyt opp i byggegruben. Vi skulle også grave ned en kum der rørene ender for enklere påkobling av vann og renseanlegg senere. Det gikk greit, men var tungt og tok litt lenger tid enn vi trodde... Så skulle vi bare spa bort litt masse og fylle på med pukk (les: flytte pukk fra den ene enden til den andre), vi har nemlig valgt å snu litt på plasseringen av vår hytte i forhold til den som var tenkt der i utgangspunktet! Vi gravde og gravde, og flyttet noen lass med trillebår, men det så liksom ikke ut som vi gjorde noe annet enn å krafse litt i jorda. Og fy så mye stein som var blandet med jorda. Det gjorde jo ikke jobben noe lettere. Etter et par timer forsto vi at vi nok måtte svelge kamel nr.2! Om vi ønsker å få støpt plate i år må vi bare innse at en minigraver og en gravekyndig svigerfar må til. Så nå er planen å reise oppover igjen til torsdag, leie minigraver fredag og håpe at vi får gjort det vi skal på ganske mye kortere tid!!

Vi får nok bare innse at det sikkert blir flere kameler å svelge underveis, om ikke elefanter... ;0)

4 kommentarer:

 1. Hei!

  Dere er godt i gang ser jeg! Noen kameler må jo til ;-)

  Har du fått pris på ringmur/plate? Jeg har ikke kommet så langt som dere, men kartlegger til den store gullmedaljen. Fint om du kunne sendt meg en prisantydning på ringmur/plate (lasse.elden@online.no).

  Så får vi satse på at det blir mer variert kost på deg/dere fremover!

  Lykke til videre! Fint at du publiserer etterhvert som du holder på!

  SvarSlett
 2. Hei Lasse!

  Morsomt at du følger bloggen vår! Vi har bestemt oss for støpt plate. Murern lager først en ringmur med Malthuskassetter, deretter fylles det polybetong opp til ca 7-8 cm nedenfor toppen av ringmuren. Det øverste 7-8 cm blir støpt med vanlig betong. Dette kommer på ca 150 000. Kan sende det tilbudet på mail. Som du skjønner av den ene kamelen vi måtte svelge så ble det polybetong i stedet for pukk og isolasjonsmatter, samt folk til å gjøre dette for oss... Det ble ca 30 000 dyrere med polybetong, men det skal visst være veldig godt isolerende. Vi skal ikke ha varmekabler i annet enn bad og gang, så da er det godt at gulvet ellers er godt isolert og ikke blir iskaldt å gå på!

  Hvor var det dere skulle bygge igjen? Har du blogg?
  Hilsen Cathrine

  SvarSlett
 3. Hei igjen!

  Ryddet litt i e-postene min og finner ikke meldingen du sendte.

  Når du skriver 150.000 kr. mener du da for alt arbeidet med grunnarbeidene og ringmuren? Eller har dere gjort noe av grunnarbeidene selv?

  Har dere bedt om fastpris eller time for time?

  SvarSlett
 4. Hei Lasse! Beklager sent svar her... Savner å få en beskjed når jeg får en ny kommentar, for det er ikke alltid like lett å huske hvor mange kommentarer det var til hvilket innlegg!

  Jeg skal sende deg mail på tilbudet vi fikk en gang til!

  Når jeg skriver 150 000 kr så er det for selve støpingen. Grunnarbeidene var i utgangspunktet gjort på vår tomt, da vi dette var et skilsmisseoppgjør og deres hyttedrøm gikk i vasken... Vi har kun endret litt på plasseringen av hytta, så litt graving ble det av min flinke svigerfar! Murern lager ringmur med malthuskassetter, fyller så oppi polybetong (som er litt dyrt, men det gir veldig bra isolering og så slipper vi å leie gravemaskin + bestille pukk), så støper han det siste laget med grovstøp, ca 8 cm. Polybetongen koster ca 40 000 kr, men har regnet på at pukk og entrepenør til å gjøre jobben koster endel det også... Vi har bedt om fast pris. Aner ikke om det hadde lønt seg å få timespris???

  SvarSlett