Sider

mandag 18. oktober 2010

Støpt plate ferdig!






I høstferien støpte murern vår Anders Ellseth plata på hytta. Han brukte Malthus kassetter som han støpte ringmur i, så ble det fyllt polybetong nesten helt opp. De siste 7-8 cm ble støpt med vanlig betong. Turretur (om gjenvinning) skriver dette om polybetong; – Polybetong er en betong hvor de vanlige ingrediensene sand og stein erstattes med EPS-kuler. EPS står for ekspandert polystyren, og er det vi i dagligtale kaller isopor. Det gir en veldig lett, sterk og isolerende betong med et bredt bruksområde, forteller ingeniør Håvard Tveito i Hallingdal Betong.
Polybetong brukes blant annet til å støpe fundamenter og gulv på grunn i én operasjon. Dette reduserer armeringsbehovet og gjør annen isolasjon overflødig. Polybetong inneholder 80 prosent EPS-kuler, så isolasjonsegenskapene er veldig gode. Siden produktet veier en åttendel av vanlig betong, er det lett å jobbe med. Gjenvinningseffekten og besparelsene på transport, belastning og drivstoff, bidrar til å gjøre polybetong miljøvennlig.

Det ble også lagt klar bunnledninger til avløpsrør og trekkerør for vann, slik at vi er klare for dette i framtiden... Vi er veldig godt fornøyd med samarbeidet med Anders Ellseth fra Ellseth Bygg og Betong. Veldig spennende å se framdriften på vårt drømmeprosjekt. Selv om det er noen måneder til det skjer noe mer! I dag har vi vært oppe og lagt presenninger over plata. Dette har vi gjort fordi vi håper å få levert byggesettet i mars/april 2011 da det fortsatt er snø...Det flotte utsiktsbildet er fra høstferien da vi gikk en tur oppover mot Nystølfjellet... Fantastisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar