Sider

søndag 22. april 2012

Familiehelg

Nok en tur på hytta, denne gangen alene. Vi skulle riktignok hatt med oss et vennepar, men de ble forhindret pga sykdom. Men selv om vi har blitt vant til å være mange på hytta, så gikk det fint å være bare oss 4! En koselig familiehelg;0) På planen sto støping av badegulv. Vi håpet å gjøre oss ferdig med dette denne helgen, og det klarte vi. Til dusjhjørnet hadde vi kjøpt inn Weber støpemørtel bad, istedet for avretningsmasse. Det skulle være enklere å jobbe med for å lage riktig fall. Men det var jammen ikke like enkelt som vi trodde... Når alt var ferdig blandet var resultatet litt fuktig sand... Dette skulle legges ut og komprimeres grundig! Samtidig skal det helst være jevnt og i fall. Å få til fall var for så vidt ikke noe problem, men det var vanskelig å ikke få et lett buklete resultat. Så av den lille erfaringen vi har fått ville vi heller ha gått for avretningsmasse som er blandet litt tykt. Det ser av bildene ut som gubben gjorde jobben, men han bare klorte litt i hjørnet;0) Han blandet mens jeg komprimerte... Men han glemmer å ta bilder;0)
Når støpet var tørt smurte Ole det inn med membran, et av mange strøk! Han smurte også membran på alle plateskjøtene på veggene, la i fiberremse og smurte membran igjen på toppen. Det holdt til nesten hele badet, så det må handles inn litt mer til neste gang.
Til slutt bled det støpt inne i "det tekniske rommet", det lille avlukket på badet hvor varmtvannsbereder og den midlertidige vanncisterna skal stå. Så snart er badet klart for flislegging!
Mens Ole smurte membran på badet, smurte jeg inn kjøkkenbenken for n'te gang med olje. Denne gangen hadde jeg kjøpt inn Liberon Finishing Oil og håper at den holder mål! Resultatet så veldig bra ut med en gang, men jeg må nok kanskje gå over en gang til... Elektrikeren har også vært der siden sist, så nå har vi endelig lys på kjøkkenet!!
I påsken fikk vi hengt opp et skap til nøkler og diverse, samt noen fine knagger til barna i gangen. Det glemte jeg å ta bilde av, så her kommer de...
Og er det ikke typisk; når alt er ryddet og vi er klare for avreise, har barna funnet madrasser og dyner på soverommet;0)

mandag 16. april 2012

Påskesysler

En lang påske ble tilbrakt på egen hytte for første gang -FANTASTISK!! Skiføret var jo over for i år, men vi koste oss med å gå tur, jogge, hoppe på trampoline, spise god mat, ha besøk -og det ble jammen tid til litt hyttebygging også! Mamma og pappa kom oppover på tirsdagen, og de hadde med seg en superlekker sittebenk til gangen fra Living! Tusen takk, den ble vi veldig glade for!


Alle vinduer er nå ferdig listet! Det blir veldig fint, og alt ser plutselig mye mer ferdig ut... Noen av vinduene fikk også egensydde liftgardiner eller persienner, selv Ole måtte trå til litt med gardinene. Dette tar litt tid, så jeg har nok litt arbeidstimer igjen med det framover.






Trude, Roar og Petter var på vei fra en hytte til en annen, og stakk innom oss for å kikke. De hadde med seg en veldig fin lykt (og Ole som eeelsker lykter) som skal få henge ute på terrassen når den blir klar! Tusen takk! Roar hadde bursdag også, så da ble det både lunsj og ostekake.


Foreldrene til Ole kom på dagstur samme dag og siden svigerfar hadde med seg motorsag benyttet vi anledningen til å felle noen bjørketrær ute på myra, som grunneier har gitt oss lov til. Så nå har vi stokker til min og Tone's ved-date!




Badegulvet har vi lenge tenkt å få støpt ferdig. Vi begynte jo i høst, men manglet endel avretningsmasse. Vi trodde vi hadde nok denne gangen, men vi skulle opp 3-4 cm på hele gulvet... Dermed måtte Ole en kjøretur til Fagernes (ingen hadde oppe på Gol påskeaften) mens pappa og jeg støpte med det vi hadde. Planen var at vi skulle jobbe så fort vi klarte, men den ene drillen etter den andre gikk tom for strøm. Så til slutt satt vi igjen med 2 driller og 4 tomme batterier, og ladere som ikke klarte å lade raskt nok... Ingen tvil om at det er tungt arbeid!! Men vi kom i mål tilslutt! Vi valgte å skille mellom dusjsonen og resten av badegulvet og laget en ramme på 1x1 meter som vi stengte av med skumgummiremse. Inne i dusjsonen skal vi lage fall til hjørnesluket på 1 cm med baderomsmørtel. Vi laget 1 cm fall fra alle veggene og inn mot rammen. Innhakket der vannsisterna står ble naturlig nok ikke tatt, så den gjenstår til neste arbeidsøkt! Hedda synes det er stor stas når hun kan være med å jobbe, så denne gangen fikk hun prime gulvet. Vi har ikke valgt fliser enda, det er mye tankearbeid her, men det går mot lyse marmorfliser i forskjellige størrelser.







Ellers så har vi virkelig klart å nyte vår første påskepyntede hytte! Vi gleder oss til flere i årene som kommer...