Sider

søndag 19. februar 2012

Siste jobbehelg før vinterferien!

Første helg alene på hytta etter innflytting. Jeg må si at det er litt vanskeligere å jobbe fra morgen til kveld når man bor inne i hytta... Det var liksom litt annerledes når man sto opp i campingvogna, tok på arbeidstøy og ikke kom tilbake her før ungene skulle i seng. Men det er egentlig helt greit! Det er deilig å bruke hytta, og noe fikk vi da gjort i helgen!

Ole fikk opp sponplater på noen av veggene i badet. Itillegg fjernet han stenderene inn til det tekniske rommet i badet, der vi skal ha varmtvannsbereder, trykktank, pumpe og i starten vannsisterne. For å gjøre det litt enklere har vi bestemt oss for å sette inn 2 skyvedører her (som til skyvedørsgarderobe), det gjør det lett å komme til alle de ulike tingene som blir plassert i det tekniske rommet. (Egentlig hadde vi tenkt å ha en skapdør i 60 cm bredde som inngang til rommet, men da får vi ikke inn en vaskemaskin på sikt...)




Jeg tok igjen fatt med malerkosten og fikk malt 2 strøk på en liten haug med lister. -Så mange som det var plass til på bukkene! Så ble de satt opp og 2 av de store vinduene i stua er nå ferdige! Det ble jammen en stor forskjell -også så utrolig fint! Men det er mange vinduer igjen...





I uken som har gått har jeg vært på Ikea og byttet skuffeinnsatsene til sittebenken. De ble skrudd sammen -ganske mye ekstra jobb var det for dørene var egentlig skapdører. Det måtte borres nye hull til festeanordningen til skuffen, og selvfølgelig kom det ene hullet midt i et stort hull til hengsel... Så vi sagde til noen runde sponskiver som vi limte i hullet og borret hull i etterpå. 2 skuffer er på plass, de 2 siste står klare, men først må det skrus fast dekkplater på hver side av benken -og da må det først borres hull i disse til strømledning, det kommer nemlig stikkontakt på hver ende. Det ene drar det andre med seg, så da tar det ofte litt lenger tid enn man har tenkt. På toppen skal vi ha en hel benkeplate i eik, som vi forhåpentligvis har med neste helg (det som ligger der nå er bare noen restebiter fra benkeplaten på kjøkkenet). Og til slutt en god pute å sitte på og noen gode puter i ryggen. Sitteputen har jeg ikke helt bestemt meg for om jeg skal prøve å sy trekk til selv eller om jeg skal få gjort det hos en møbel-et-eller-annet... Men sånn ser det ut så langt:



Barna koser seg på hytta, og det er godt å se! Da vi kom hjem i dag spurte Sander om vi skulle reise på hytta igjen i morgen;0) Men det blir ikke før til fredag! Da blir det vinterferie en hel uke med besøk av først Ulla og Lasse med barn -så er vi kommet til uke 9 med besøk fra Danmark! Vi gleder oss!!!



Heng med;0)

mandag 13. februar 2012

Første ordentlige kosehelg!

Vi har hatt med oss et vennepar denne helgen, Tone og Anders og deres herlige jente Anne! Planen var at vi skulle jobbe endel, men etter en skikkelig heftig uke på jobb var energinivået litt lavt... Men vi fikk gjort endel småplukk -og nesten ingen ting av det ble tatt bilde av! Champisen ble sprettet på fredagskvelden og vi fikk feiret innflyttingen i hytta!


Vi har trukket kabel til surround høytalere og ny antennekabel til parabolen -som peismontøren hadde kappet over da han skulle sage hull i taket til stålpipa... Parabolen er på plass, så barna fikk endelig sett på barne-tv, det var stor stas!



Vi har kappet opp masse lister så de er klare til maling, og ryddet de bort fra gangen de lå i. Da fungerer hytta litt bedre, enn om man må skritte over en haug med lister for å komme seg inn på soverommene.

Kjøkkenbenken ble oljet for tredje gang, og enda blir det vannmerker og treverket reiser seg... Så hvis noen har noen tips så takker vi for det! Regner med at eikeplaten ikke er mettet, men det skulle egentlig holde med ett strøk etter montering sto det fra fabrikken... Søndag bestemte vi oss for å koble til avløpsrøret (vannlåsen) under kjøkkenvasken, så får rørleggeren gjøre det på nytt når han kommer. Tidligere hadde vi en liten balje oppi vasken, men det ble litt liten plass til å vaske kjeler og litt store ting. Kjøkkenet fungerer perfekt til tross for den vannsugende benkeplaten, og på lørdagskvelden sto det andebryst på menyen.



Tidligere på ettermiddagen skrudde vi sammen nye ikea skap som ble satt sammen til en benk i spisestua. Vi snekret en ramme av gulvlektene på høykant som sokkel og satte skapene på denne. Så viste det seg at vi hadde fått feil skuffinnsats og muligens også feil dør, så lenger kom vi ikke. Men vi satt på den med bitene fra kjøkkenbenken som ble til overs. Tror det blir en bra sitteplass når puter og saueskinn er på plass!


Ellers har vi brukt helga til å prøve skiløypene rett utenfor hyttedøra (sprekingen Tone tok seg like godt en tur nesten opp på Nystølfjellet med Jubel!!), grillet pølser på bål, lekt og kost oss!


Av Tone og Anders fikk vi en kjempesøt tørkrullholder med rødt hjerte og et lekkert utetermometer i innflyttingsgave!
Tusen takk!!! Og tusen takk for en fantastisk helg, vi koste oss masse;0)



Neste helg satser vi på å starte med badet. Og jeg er tilbake med malekosten! Lister til vinduene skal males. Gardiner er kjøpt inn, så nå er det bare å stå på! Vi sees...