Sider

søndag 29. januar 2012

Vi flytter inn!!

Vi bestemte oss før helgen for å flytte inn i hytta. Ihvertfall å sove der, så det blir lettere å gjøre ting, selv når barna er i seng. Mamma og pappa ble med oss opp i helgen, og det er utrolig hva vi fikk gjort disse 3 dagene!! Tusen takk for all hjelp;0)

Vi hadde stuet endel ting vi fikk til jul inn på soverommene. Mamma vasket opp alt servise og bestikk og fikk det inn i skaper og skuffer. I mens fikk vi ferdigstillt kjøkkenet med håndtak. Vi omplasserte også de dekksidene som vi lurte på om vi skulle gjøre -og ble veldig fornøyd med det! Så ble soverommene ryddet. I tillegg fikk vi tømt campingvogna for alt det som skulle inn. Den er også tømt for vann, så nå skal den få stå ubrukt til den skal vaskes og selges til våren! Den har vært fantastisk å ha i byggeperioden. Takk vår kjære Bjølset!

Et lite stemningsbilde fra vogna:

Da soverommene var ryddet ble de støvsuget og vasket. Overraskende lite byggestøv egentlig, men bøss på gulvet var det. Madrasser ble lagt på plass på gulvet, det får bli løsningen til vi finner en løsning på hva slags senger vi skal ha! Det ble riktig så koselig, og vi sov veldig godt alle sammen, i ny selvbygget hytte for aller første gang! Fantastisk ubeskrivelig følelse!!





Fredag kveld fikk jeg beiset en haug med lister slik at gutta hadde noe å starte lørdagen med!


Lørdag ble stua ryddet etter alle kunstens regler. All papp som var lagt som beskyttelse på gulvet ble fjernet og alt ble vasket, selv vinduene! Gutta fikk listet med gulvlister i hele stua og 2 soverom, mens vi jentene skrudde sammen sofa, lenestoler og salongbord. Vi fikk også dører til to av soverommene og badet!






Ny tv har vi fått opp på veggen, og jeg har beiset skjenken som skal stå under. Den har også fått nye knotter. Fargen ble helt annerledes enn jeg hadde tenkt (brukte 2 strøk med skumring -samme som i gang og på soverom), men den blir sånn en stund så får vi se om vi trives med den sånn, eller om vi må finne på noe nytt!


Her kommer noen bilder fra hytta sånn den ser ut nå! Maria og Mikael; vi rakk det jammen til uke 9!! Vi har enda noen uker igjen til listing av vinduer og jobbing med bad. Men det går an å bo der allerede! Vann har vi i bøtte på benken, men vi får begynne å kikke etter en sisterne vi kan bruke i starten -til vi får søkt kommunen om renseløsning!






Neste helg er det jobbhelg for meg igjen, men om to uker blir Tone, Anders og Anne med oss oppover, og det glered vi oss stort til! Nå skal jeg gå å legge meg med en god følelse i kroppen. JIPPI!!!

søndag 22. januar 2012

Listing og bursdagsfeiring!

På lørdag fyllte vår lille prinsesse 6 år! Og det måtte feires med kake og bursdagsgaver!



Denne helgen har vi fortsatt litt på kjøkkenet. Vi har koblet til ventilasjonsrør til vifta, og det knotet vi litt med, så det tok sin tid... Noen flere skapdører har vi fått på, og noen har vi omplassert til riktig skap! Nå mangler det å få stekeovnen på plass, samt innredning og dør til det siste hjørneskapet. Så er det selvfølgelig alle foringer til tak, men det blir etter at elektrikeren har vært hos oss igjen. Vi lurer også på om vi skal omplassere noen dekksider for å få en penest mulig overgang fra panel til ende på kjøkken. Blant annet skal vi kle "øya" med panel på baksiden mot spisestua, og da lurer vi på om dekkplaten på enden av benken bør gå helt ned til gulvet...? Dette må vi tenke litt på!


Ellers så har hovedtema denne helgen vært listing og listing og listing! Og for å kunne liste må ALLE listen beises først... Taklistene må sågar beises 2 strøk. Det første fikk jeg gjort allerede fredag kveld, mens Ole pakket ut og fikk lagt ungene. Det gikk egentlig ganske fort og var unnagjort på en times tid! Lørdag fikk de andre strøket. Siden det var Hedda's bursdag ga vi oss i 15-tiden. Det ble tid til en tur med ungene, hvor vi gikk på bena og de gikk på ski, tacomiddag (selvvalgt av bursdagsbarnet) og litt kakespising!


Søndag fikk vi listet taket i stua:



Taket i den innerste gangen:


Både i stua og gangen har vi brukt en litt bredere list, men vi ser i etterkant at det hadde vi ikke trengt...

Ole fikk også listet det minste soverommet og ytterste gangen. I mens fikk jeg beiset masse gulvlister, så de ligger klare til neste gang.


Saga får fortsatt lov til å stå inne, men Ole forsøker å samle opp mest mulig sagflis!


Nå håper vi snart på å flytte inn i hytta! Vi er tilbake neste helg, så får vi se hvor langt vi kommer!

søndag 15. januar 2012

Vi setter opp kjøkken!

Da var tiden kommet for å sette opp kjøkken! Det føles nå som at det snart er tid for innflytting, likevel ser vi at vi har endel igjen før alt er klart... Vi har f.eks. ikke begynt på badet enda! Det brukes nå som lager for alt verktøy og andre ting -men det er en tid for alt, eller hva??

Denne helgen var vi igjen så heldige å få barnevakt til våre søte små, som begynner å bli litt lei av hytte-bygger-livet... Tusen takk mamma og pappa!

Da vi kom opp på fredag hadde vi med oss full henger og full bil! Det var salg på sofaer på IKEA og det passet ypperlig for det var akkurat der vi hadde funnet sofaen vi ville ha, nemlig en grå Ektorp 3 seter! Da vi handlet kjøkken og hvitevarer der tidligere i høst var det kampanje som ga oss 3000 kr i gavekort ved kjøp av hvitevarer -så sofaen kostet oss den nette sum av 195 kr! Kan det bli bedre? I tillegg ble det 2 røde Ektorp lenestoler. Gleder oss til å se hvordan det blir! Benkeplater til kjøkkenet hadde vi også kjøpt med oss. Der kunne ikke IKEA levere eikeplater, så det fikk vi kjøpt på Bauhaus. Der fikk vi de kuttet i riktige lengder. Praktisk! Spisestuestoler og skjenk har vi fått arve av mamma og pappa, det tok vi også med oppover når vi først hadde henger. Vi manglet jo litt gulv sist helg vi var oppover, det har vi også fått kjøpt inn og lastet på hengeren.

Målet med helgen var å jobbe med kjøkkenet og legge gulv ferdig på det siste soverommet og i boden. Begge rommene er nå belagt med gulv, og da er vi ferdig med gulvlegging! Juhu!!


Resten av helgen gikk med til kjøkken. Fredag fikk vi satt opp alle skaper, så lørdag var det klart for benkeplate. Her måtte vi frese ut spor og festeanordning under for å få skrudd det ordentlig sammen. Skal si gubben ble proff på dette etterhvert! Men det tok halve dagen når man må være så nøye. Men fint ble det!




Benkeplata kom på plass med gasstopp i, og ventilator på plass i overskapet:


Og oppvaskkummen i:


Vi mangler fortsatt noen dører på noen av skapene, men det får vi ta neste gang. Slik ble kjøkkenet vårt, og vi er veldig fornøyd med plassen! Her blir det god plass til å lage god mat!




Neste helg er vi på tur opp igjen, og da fyller Hedda 6 år! Vi får gjøre litt ekstra stas på henne og kose oss med hjemmelaget kake og gaver!! So long...

søndag 1. januar 2012

Nyttårsfeiring!

For første gang har vi feiret nyttår på egen hytte! Selv om hytta ikke er ferdig har vi kost oss med mine foreldre denne høytidshelgen. Vi har dekket fint bord og spist både pinnekjøtt og rypebryst!



Da vi kom opp hadde elektrikeren vært der en tur før jul, så vi hadde fått litt lys i noen rom og masse stikkontakter. Det var deilig! Tok jo ikke bilder av det da... Får gjøre det neste gang!

Det har selvfølgelig blitt endel jobbing i helgen også. Ole og pappa har fått lagt ferdig gulv i kjøkken/spisestuedelen!



Så da har jeg skrudd kjøkkenskap for harde livet. Noen av skapene har kommet opp på veggen, men det gjenstår endel. Kjøkkenet er fra IKEA og kommer til å få Lidingö dører. Det tror jeg blir veldig fint til de mørke veggene.



Ole har lagt gulv på det siste soverommet, men der manglet vi dessverre litt over en lengde med gulvplank. Så da er det bare å handle med seg en pakke til neste gang vi skal oppover... Det er forsåvidt greit at vi må kjøpe en pakke til for da har vi til boden i gangen også! Noe vi har nok av er gulvisolasjon... Ca 25 kvm for mye! Vi får legge det ut på Finn.no;0)



Alle foringer til vinduer, samt inngangsdør og verandadør er på plass. Det er utrolig hvor mye mer ferdig det ser ut med engang det er i orden! Selv om det mangler lister rundt. Og siden vi har vært mye inne i hytta denne gangen har vi også pyntet opp litt med lys og lykter!



Jeg hadde sett meg ut en kjempefin knaggrekke på MOLS på Sandvika Storsenter, og da vi var innom for å kjøpe den med i romjula var den satt ned til halv pris... Perfekt! Den ble satt opp i helgen og tatt i bruk med en gang. Jeg synes det ble supert!



Neste helg blir det litt jobbing på meg igjen, men om 2 uker er vi på plass igjen! Målet er fortsatt uke 9, så det er bare å jobbe på!!

VI ØNSKER ALLE ET RIKTIG GODT NYTT ÅR!