Sider

søndag 29. mai 2011

Nok en barnefri jobbehelg!

Denne helgen var planen å ta med barna, men min mor sendte melding tidlig fredag morgen og spurte om barna ville være hos dem i helgen! Og det ville de veldig gjerne;0) Så mens vi har jobbet har de kost seg på åpen brannstasjon og ellers mye kos med mormor og morfar! Tusen takk for det!

Da vi kom opp fredag kveld laget vi litt god mat og var i seng før 22. Så våknet vi tidlig lørdag morgen og hoppet i arbeidstøyet! Agendaen denne helgen var å beise og få lagt så mye shingel på taket som vi rakk fra stillaset vi har lånt -dette skulle vi nemlig ha med hjem etter helgen. Været var vel ikke akkurat på vår side... så vi måtte sende en melding til snekkern og spørre "hvor mye kan det egentlig regne før man ikke kan legge shingel???" Vi fikk beskjed om at det kunne regne litt, så vi sto på alt vi kunne! Tørket til og med av taket med pusseskinnet i bilen for å få det tørrest mulig... Gale mennesker!? Men vi kom i mål! Ja, ikke ferdig tak altså, men så langt som vi hadde planlagt.



Vi hadde vel tenkt at vi skulle fortsette litt på søndag, før vi skulle reise hjem i bursdag, men vi våknet til et par cm med snø, og det gjør det straks litt vanskeligere med legging av shingel. I stedet fikk vi ryddet opp litt rundt på tomta og beiset ferdig hele langveggen. Vi har også bestemt oss for hvor vi skal borre etter vann, og borrehull er bestilt! Dette får vi sannsynligvis før 20. juni. Det blir deilig å slippe å ta med oss det vannet vi skal bruke!






Tusen takk for lånet av stillas, Martin!!! Det har spart oss for mye tid og krefter;0)

søndag 22. mai 2011

Barnefri jobbehelg!

Så har vi tilbragt nok en helg på fjellet med i herdig hyttebygging. Denne gangen med ungene trygt plassert hjemme hos svigers, der de har storkost seg.

Vi kom opp fredag kveld og jobbet effektivt et par timer før vi tok kvelden. Ole begynte å panele takløftet, mens jeg fortsatte med å sette opp overliggere på langsiden. Og jeg synes vi kom ganske langt på disse få timene!


Lørdag fikk vi opp de resterende vindskiene på takløftet. Så satt
ole opp takrenner og takbeslag på takløftet mens jeg panelte ferdig langsiden. Da vi begge var ferdige med dette la vi shingel på takløfet, satte på isbord og fuget oppunder dette. Så nå er vi helt ferdige på den ene halvdelen av taket!



Søndag sov vi faktisk til kl 9, det er ikke så ofte med små barn... Så vi måtte bare unne oss det! Da vi var i gang med jobbing flyttet vi stillaset fra baksiden av hytta til framsiden. Så satte Ole opp rennekroker, takrenner og takbeslag på hele langsiden. Han har fått teken nå så det gikk unna! Jeg fortsatte med overliggere på verandasiden, og holdt på helt til det var tomt for skruer. 1000 Würt skruer brukt opp! Nye må kjøpes til neste helg.




Det var egentlig spådd endel regn denne helgen, men heldigvis for oss så kom det ikke mange drypp! Vi krysser fingrene for fint vær også neste helg, slik at vi kan komme skikkelig langt på taket... Jeg har visst litt beisejobb foran meg!

tirsdag 17. mai 2011

1 ukes "ferie"...

Forrige uke hadde vi en ukes ferie, vi tok med oss barna og masse arbeidslyst og reiste opp på fjellet for å jobbe. Men vi glemte visst å ta med oss fint vær! Vi har vært utrolig heldige med været de gangene vi har vært oppe på hytta hittil, men denne gangen var det litt våtere. Men det kunne vært mye værre!


Mandag startet Ole med å beise forkantbordet ferdig, sette opp takbeslag, rennekroker og takrenner. Med riktig fall, tetthet og det hele så tok det sin tid. Jeg startet med å skru opp overliggere på den ene endeveggen.


Tirsdag begynte Ole å legge shingel på taket, jeg hjalp til litt innimellom når ungene så film eller Sander sov. Torsdag var halve taket ferdig -og vinduene på takløftet var satt inn! Vi jobbet litt på spreng, for til tider så det ut som om himmelen skulle åpne sine sluser!



Jeg fortsatte med å panele veggen ferdig, og så ble overliggerne beiset. Så sånn blir resultatet når det blir ferdig.... Med litt mer beis bare!


Men siden dette også var ferien vår -og barna indirekte er med å bestemme framdriften, så avsluttet vi til middagstid hver dag og fikk tid til litt andre ting også. Hedda hadde lært seg å sykle mange meter uten støttehjul de siste ukene, her fikk hun øve på et tomt hyttefelt uten å være redd for biler! Så nå sykler hun helt på egen hånd;0)
Det ble også et par turer til Gol hvor vi koste oss på cafe og onsdag var Hedda på besøk hos tremenningene sine. Det var stor stas -og vanskelig å få henne med hjem igjen...


Vi har hatt rørleggeren innom for å pigge opp et framtidig sluk som var lagt feil i den støpte plata. Det ville ha kommet opp midt i veggen... Befaring av en brønnborring-mann har vi også hatt. Så det ser ut som vi får tilgang på vann en gang i løpet av sommeren. Skal bli deilig å slippe å ta med seg vannet vi bruker!


Hver natt hadde vi besøk av reven som rotet i søpla vår! Det startet i en enslig søppelpose vi satte ut, så ryddet vi det opp i en søppelsekk som neste natt lå utover det hele, så ryddet vi igjen og puttet sekken opp i tilhengeren med litt papp over -men den fant sekken der også og rev det utover... Vi er visstnok litt tunglærte, men nå vet vi at søppel må oppbevares inne! Ja, vi skal bygge oss et fint søppelstativ;0)


Helgen gikk med til å beise litt mer, sette opp vindskier og forkantbord på takløftet, og gjøre det klart for panel. Dette glemte vi å ta bilde av... Jeg ble litt redusert på lørdag med vond hals og feber, så søndag reiste vi hjem rett etter frokost.

Men alt i alt var det en flott uke med familien! Og Ole, det var jo ikke noe vits i å grue seg til legging av shingel??? Du var jo superflink!


Til helgen skal vi igjen opp uten barna, så da blir det litt intensiv jobbing igjen! Følg med;0)

søndag 1. mai 2011

Beisehelg!

Denne helgen har vi brukt til å beise første strøket ferdig på hele hytta. Det vil si vi mangler selvfølgelig alle overliggere i villmark, i tillegg til at saltaket over inngangsdøra og takoppløftet ikke er ferdig panelt. Men jeg synes vi har kommet langt og vi ser nå en ende på det utvendige arbeidet -og det hadde vi faktisk problemer med for 4 uker siden... Vi hadde fantastisk vær hele lørdagen med 15 grader i skyggen!


Se bare den fantastiske kveldssolen vi får på den framtidige verandaen! Jeg gleder meg;0)



Ungene var også med oppover denne helgen. Vi har investert i litt sysselsetting for dem her oppe, så vi kan jobbe litt begge to samtidig. Vi bygget jo huske i påsken men min hjemmelagde plankehuske fungerte ikke så bra. Nå hadde vi med en redehuske, kjøpt på Smart Club, som vi hengte på denne. Det fungerte kjempefint! Og så ble det trampoline... Vi bor i rekkehus hjemme med liten hage, men her har vi stor nok plass! Ungene lekte og koste seg, og vi fikk beiset masse!




Det skal dog sies at Hedda var en ivrig beiser hun også. Hun var kjempeflink! Hun hjalp til så høyt hun rakk, med ganske mye beis på penselen -så det ble godt beiset panel og litt i håret også. Er det in med svarte striper?



Sander ville også gjerne beise, men han må nok få noen år til på baken først... Men i dag fikk han og Hedda plukke stein og legge de i trillebåra, det var stor stas! Stein er det nemlig nok av på tomta...



Nå skal vi ikke oppover før uke 19, men da skal vi ha en ukes ferie. Det spørs om ikke det er tid for å legge shingel?? Herren i huset gruer seg til dette...