Sider

tirsdag 26. april 2011

Produktiv påske!

Jeg må starte med å si TUSEN TAKK for all hjelp vi har fått i påsken. Mamma og pappa kom oppover noen dager, og foreldrene til Ole som var på påskeferie på hytta i Hemsedal kom over noen dager -alle som super hjelp! Hva skulle vi gjort uten dere?


Vi kom selv opp tirsdag ettermiddag og ble en uke. Hver dag i påsken har vi jobbet fra morgen til kveld, vi har fått gjort kjempemasse og jeg må si vi har vært flinke!



Vi har panelt ferdig og beiset den første gavlveggen, satt opp alle underliggerne og beiset halvparten av disse, laget raftekasse på begge langsidene, flyttet stillaset, fått opp vindskier, lektet ut og panelt den andre gavlveggen samt satt inn hemsevindu der, satt inn verandadør, lagt raftekassebord (heter det det?) under den overbygde terrassen. Vi fikk også laget huske til ungene, så de har noe å gjøre når vi ikke har med oss barnevakt-;0)








Når det gjelder beisen så endte vi, etter mye om og men, på Butinox Oljebeis i fargen Jernsvart. Vi synes det ser veldig fin ut etter 1 strøk! Vi har valgt å beise alle underliggerne et strøk når de er oppe, før vi setter på alle overliggerne. Dette er for å unngå striper uten beis når panelen tørker og trekker seg litt sammen.


I tillegg har vi spist og kost oss slik man skal gjøre i påsken.


søndag 10. april 2011

Nok en arbeidshelg over!

Denne helgen har vi hatt med oss mine foreldre opp på hytta. Da vi kom opp hadde siste leveransen kommet, det var ikke mindre enn 9 kjempepaller med isolasjon fra Rockwool. Vi fikk satt masse inn i hytta, og enda er det igjen 2 store paller ute!














Ole og pappa har holdt på med gavlen; satt opp de siste vindskiene, trekantlist og isbord (isbordet sa snekkern vi burde sette på etter at vi har lagt shingel så det må vi nok ta av igjen...), satt inn vinduet på hemsen og fått på panel opp til vinduet. Litt kluss med vinkelmåling, samt at ting tar tid! I tillegg fikk de lagt de siste OSB platene på taket som manglet.
















Jeg og mamma har satt på musebånd rundt hele hytta, i tillegg har vi fått isolert veggene i hele 1.etasje og satt på dampsperre på omtrent halvparten.






Jeg synes vi har vært skikkelig flinke! Lørdag holdt vi på i 12 timer og avsluttet dagen med litt god vin, ost og kjeks! Det smakte jammen deilig;0)



Tusen takk til mamma og pappa for fantastisk hjelp! Takk også til svigers som har passet barna denne helgen!

Neste helg jobber jeg, så nå blir ikke neste tur opp før påske. Gleder oss til det:0)

mandag 4. april 2011

Første jobbehelg i mål!

Da var første jobbehelg over, og selv om vi føler at vi fikk gjort lite -fikk vi likevel strøket ut endel punkter på prioriteringslista vår (litt ordensmenneske er jeg da...)!





Søndag formiddag fikk vi lektet hele den ene gavlveggen en gang til med stående lekter så den er nå ferdig lektet. Vi fikk satt på gesimsbord på gavlen, noe som ikke var helt problemfritt... For det første er det høyt, men det klarte vi bra! For det andre stemte ikke målene -på 409mm gesimsklosser skulle det 1x36mm lekt + 4x98 mm gesimsbord med 6mm lufting i mellom... Det er faktisk klin umulig! Det blir nemlig 446mm!!! Det betyr at et av gesimsbordene må skjæres på langs for å få plass og det hadde vi ikke sag til. Det er første feilen vi har oppdaget fra Familiehytta. Vi skal gi de beskjed så kanskje ikke fler trenger å gjøre som oss!

Hva mer fikk vi gjort? Vi fikk satt på de første vindskiene i villmarkspanel -det var tungt! Men vi fikk det til og det ble kjempefint! Så satte vi på forkantbord i villmark. Det ligner liksom litt mer på en hytte med en gang!

Nå er det jobbing hjemme noen dager før vi drar opp igjen til helgen. Da skal vi ha med mamma og pappa.

Tusen takk for fantastisk hjelp til mamma og pappa denne helgen som har vært barnevakter!

lørdag 2. april 2011

Å hei hvor det går!?

Idag har vi holdt på i 12 timer, og det er utrolig hvor smått det går framover... At vi noen gang blir ferdig er litt vanskelig å se idag... Eller så kan vi håpe at alt det vi gjør er små ting som ikke synes så godt?? Jeg satser på det siste, det er ihverfall mer motiverende enn det første;)



Men hva har vi gjort idag: Vi har satt opp stillas, lektet begge gavlveggene en gang (skal lektes en gang til), satt på gesimsklosser på en gavl og kledd med fluenetting -forøvrig veldig høyt over bakken..., festet presenningen på taket på nytt da den holdt på å fly avgårde med vinden, gravd grøft til alt det vanvittige smeltevannet som samler seg der alle materialene ligger(!!), reddet 2 digre stabler med underliggere og villmarkspanel fra å drukne... I tillegg fikk vi veldig hyggelig besøk av vår nærmeste hyttenabo som kom med nystekte rundstykker, kaffe og et utvalg av hjemmebakte kaker! Her kommer endel bilder fra dagen i dag!





Det blir en full arbeidsdag imorgen også, før vi setter nesa hjem til våre søte små! Jeg må si jeg har lært mye denne helgen, jeg kan nå både håndtere sagen og spikerpistolen -og mere blir det etterhvert! Ser fram til å kunne starte med isoleringen inne;)

fredag 1. april 2011

På egne ben...

Så sto vi på egne ben... Ihvertfall for en stund. Da vi kom opp i dag startet vi med å reparere Tyveken som hadde løsnet på flere steder etter stormen forrige uke.
Det så ikke så pent ut før vi begynte, men da vi var ferdig var vi riktig så fornøyd med resultatet! Så gikk vi på lekting av alle veggene, da har vi sikret Tyveken litt om det skulle komme noen nye vindkast.


Lektingen ble vi ferdig med, bortsettt fra gavelene, det blir morgendagens prosjekt. Nyervervet Basso Spikerpistol fungerte perfekt!! Jeg fikk klemlektet alle skjøtene på Tyveken, så det er også i boks.
Vi kan neppe sammenlikne oss med framdriften fra sist gang, men så er vi bare 2 hobbysnekkere... Slitne ble vi etter mange timers jobbing. Men det ble en øl og litt pizza i campingvogna før vi nå tar kvelden! Så våkner vi med ny arbeidslyst i morgen;)