Sider

mandag 27. september 2010

Byggetillatelse!

Da er byggesøknaden vår godkjent!!! Det var deilig, vi er nå et skritt nærmere drømmen vår:0)
Det neste (og eneste) som skjer i år da er støping av plate. Det blir startet mandag i uke 40, og skal utføres av Ellseth Bygg og Betong fra Geilo. Så i løpet av høstferien skal vi opp og se hvordan det blir. Håper da å få en følelse av hvordan hytta kommer til å bli! Bilder kommer;0)

søndag 12. september 2010

Grunnarbeid!

Da er nok en lang arbeidsdag tilbakelagt på tomta. Denne gangen med svigerfar og en minigraver som ekstra hjelp! Det kom godt med, kan jeg forsikre om.


Vi fikk flyttet bort den massen vi skulle i det ene hjørnet av kommende plate og hytte. Så fikk vi et lass med pukk, som forøvrig var mer enn nok. Vi fikk i tillegg til å fylle grunnflaten med et stabilt lag pukk også laget parkeringsplass og drenerende underlag 150 cm ut fra der grunnmuren kommer til å stoppe. Her skal vi etterhvert legge drensrør, markjording og isolasjonsmatter før vi fyller tilbake igjen masse.


Nå venter vi bare på svar på byggesøknaden, vel halvannen uke igjen til de 3 ukene de lover saksgangen skal ta er over. Når vi forhåpentligvis har en godkjent byggesøknad i hånden er det bare å gi klarsignal til vår murer. Så blir det støpt plate før snøen kommer, håper vi!
Ungene var også med denne helgen og det gikk veldig fint! De fikk kjøre mange turer med trillebår, og ikke minst; de fikk kjøre gravemaskin med Bestefar! Det var kjempestas... Takk til Ole's foreldre for hjelp til graving og pass av ungene;0)

mandag 6. september 2010

Svelge kameler...






Jeg tror vi med denne helgen friskt i minne må innrømme at vi i løpet av denne byggeperioden må svelge noen kameler! Vi kan jo starte med en samtale vi hadde med han som skal støpe plate for oss. Han skulle lage ringmur, så skulle vi få rørlegger til å legge bunnledninger (evt. gjøre selv) så skulle vi pukke opp inne i ringmuren selv FOR HÅND... Mellom 20 og 30 kubikk med pukk! Mureren lurte på hvor lang ferie vi hadde igjen?! Ja, så svelget vi den kamelen, så skal murern heller bruke polybetong. Da slipper vi å leie inn en entrepenør og kjøpe pukk. Det blir litt dyrere, men skal visst være veldig bra! Du slipper isolasjonsmatter i plata, for betongen er blandet med isoporkuler.

Så var vi oppe på tomta i helgen. Vi skulle legge vannrørene som var lagt ned av tidligere eier på nytt, da de stakk litt for høyt opp i byggegruben. Vi skulle også grave ned en kum der rørene ender for enklere påkobling av vann og renseanlegg senere. Det gikk greit, men var tungt og tok litt lenger tid enn vi trodde... Så skulle vi bare spa bort litt masse og fylle på med pukk (les: flytte pukk fra den ene enden til den andre), vi har nemlig valgt å snu litt på plasseringen av vår hytte i forhold til den som var tenkt der i utgangspunktet! Vi gravde og gravde, og flyttet noen lass med trillebår, men det så liksom ikke ut som vi gjorde noe annet enn å krafse litt i jorda. Og fy så mye stein som var blandet med jorda. Det gjorde jo ikke jobben noe lettere. Etter et par timer forsto vi at vi nok måtte svelge kamel nr.2! Om vi ønsker å få støpt plate i år må vi bare innse at en minigraver og en gravekyndig svigerfar må til. Så nå er planen å reise oppover igjen til torsdag, leie minigraver fredag og håpe at vi får gjort det vi skal på ganske mye kortere tid!!

Vi får nok bare innse at det sikkert blir flere kameler å svelge underveis, om ikke elefanter... ;0)